Voor bedrijven

Wat kan Ethicalc betekenen voor uw bedrijf?

Koffie, thee,  computers, mobiele telefoons het zijn allemaal producten die onderdeel zijn van uw bedrijfsvoering. Wellicht heeft u zelfs een bedrijfskantine waar werknemers hun lunch kunnen krijgen. Bij de productie van al deze producten spelen maatschappelijke aspecten zoals kinderarbeid, eerlijk loon, diervriendelijkheid (mogelijk) een rol. Het maken van maatschappelijk verantwoorde keuzes bij producten kan met behulp van Ethicalc inzichtelijk worden gemaakt. Bovendien kan door middel van de score een concreet doel geformuleerd worden en kan Ethicalc opgenomen worden in het MVO-beleid van het bedrijf.

Nul-meting Ethicalc

Bij een eerste meting wordt de huidige stand van zaken geïnventariseeerd en berekend. Hierbij wordt direct duidelijk waar knelpunten liggen en waar mogelijkheden voor verbetering zijn. De nul-meting is het vertrekpunt om het inkoopbeleid in maatschappelijk opzicht te optimaliseren.

Projectbegeleiding

Met behulp van de resultaten van de nul-meting kan ik u helpen uw bedrijfsvoering maatschappelijk verantwoord te maken. U geeft aan wat u verwacht dat uw Ethicalc-score in de toekomst zal zijn en ik zal u helpen dit resultaat te bereiken. Ik kan u onder andere helpen bij het vinden van maatschappelijk verantwoordere producten.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op: Rick Scholtes

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>